Merino Gold








Letos, v druhé polovině února, slečna Zima zvedla zrak od modních časopisů, které právě dolistovala, a na moment  ji vypadl polární internet. Znuděně koukla z okna a uviděla, kolik práce svým marnivým ženským lenošením zanedbala. Vždyť nebyl téměř žádný sníh (v normálních polohách, na Sněžce a podobných vrcholech nepochybně byl). A mráz? To šimrání teploměru kolem nuly? Žádná zima. V panice naházela do vzduchu plné hrsti sněhu a nafoukala trochu u mrazu. 

Tento zvrat počasí mě osobně připadá zbytečný, stejně si budu zimu 2017/2018 pamatovat jako jednu z nejteplejších. Nicméně, nás, nostalgické snílky, to nutí těšit se na jaro a zahrádku a vzpomínat na naše botanické triumfy.  Třeba ta kytice na úvodní fotografii. Ty myší ocásky jsou z naší zahrádky.  Letos rostou už třetí rok u pařezu vrby osázeného skalničkami a mechy. V kytici jsou ocásky z loňska i předloňska. Stejně tak i makovičky. Slaměnka nám vyrostla vloni. Hmmnn. 

Trochu jsme Vás chtěly převést - ve skutečnosti budeme psát o tom šálu v pozadí fotografie :o). Nezlobíte se, že?







Šál (z úvodního fota) je upleten z příze Merino Gold, což je směs akrylu (40%) a vlny Merino (60%). Jedno klubíčko (odborně předeno) váží 100 g a vzniklo namotáním 400 metrů příze. Ta by se měla plést na jehlicích 4 až 4,5 mm. Ale lze použít i velikost 3,5 - je na Vás,  jak hustý úplet chcete mít.








Nádherný, jemný odstín příze vyniká díky dvěma pečlivě vybraným vzorečkům - pěnový vzor dýchající vyrovnaností a poklidem a krajkový lem sdělující noblesu. 








Rozměry výrobku.







Ještě si šál prohlédněte ze všech stran.
Pokud se Vám líbí a rádi byste přišli k hotovému, můžete nakoupit na tomto odkazu https://www.fler.cz/zbozi/smetanova-vintage-9013753







A už si jen místo figuríny představte sebe a můžete jít dělat parádu. :o) Chcete?



---Váš Eretti tým ---




Komentáře

Oblíbené příspěvky