Něco jako Nevada?







Sálavé slunce obklopené pronikavě modrou oblohou, která bez jakékoli stopy mimiky, úsměvu, myšlenky, těžce sedí na horkem prostoupené bronzové zemi. Ta vybičovaná do nekonečných teplot, se téměř vypařuje. Šedí starci, skály, které tu v poušti Nevada od nepaměti odevzdaně snáší  sucho, ani netuší, že jinde na planetě existují ráje plné vody. 

Strašné vedro, co? Nepřejete si právě kousek takového příšerného horka, když vycházíte ráno v šest v říjnu nebo listopadu do práce, mrholí a je mlha? Přejete. 

My kousek Nevady máme. Upletly jsme z něj tento nákrčník. Je právě takový, aby rozehnal mlhu, rozpustil jinovatku a zahřál Vaše myšlenky.   









Tady je nákrčník Nevada rozpletený. Kdo četl příspěvek "Z kousků oblohy", pozná, že jsme opět sáhly po technice modulové pletené, které se zatím nemůžeme nabažit.  Při této technice nešijete, ale  naplétáte na sebe jednotlivé čtverce, které na sebe tak navazují, že ani nepřerušujete nit. Žádné uzlíky! 








Na nákrčník jsme použily melírovanou, směsovou přízi. Obsahuje bavlnu a akryl. Pletení z ní jde jako po másle, povrch je mírně lesklý, každé oko je jasně ohraničené a člověk má radost z precizní práce. Na tento jeden výrobek vystačilo jediné klubíčko. 









Na bílém pozadí krásně vynikne zářivá kombinace barev. Díky tomu, že je nákrčník vizuálně geometrický, vypadá velmi upraveně. Ozdobné háčkované okraje mají tento vzhled pouze jemně vyvážit.









Jak vidíte, pletenina krásně drží pohromadě, očka se nevytahují. Základem pro lem byla řada pevných a řetízkových ok. 








Nákrčník je vyšší. Pokud chcete nepozorovaně projít kolem výkladní skříně s botami, neb víte, že tento měsíc už nesmíte utrácet, nebo bývalých spolužáků, jejichž jména si nepamatujete, a tak chcete zůstat inkognito, nákrčník Vám skvěle poslouží k maskování. 

Umíte si představit, jak by Vás i jen pohled na něj zahřál?

--- Váš Eretti tým ---




Komentáře

Oblíbené příspěvky