Letní háčkování




Snad by se taky dalo říct podzimní háčkování. Nebo také celoroční. Vždyť přeci háčkovat květinky můžeme po celý rok. A barevné příze také nejsou sezónní zboží. Tak proč letní háčkování? Že by to bylo proto, že jsme dostávaly nápady na háčkované květinky při pohledu na ty "živé"? Hm, ano. Nejspíš to bude tím.








Letos jsme po dlouhých letech uvítaly v záhonku afrikány, amerikány či aksamitníky, stačí si vybrat. Vedle byly i drobounké žluté kvítky, jejichž název jsem už zapomněla, takže si je můžete jenom leda tak představit. A pak také šruchu plnokvětou. Zřejmě tyto rostlinky se staly inspirací pro tento kvítek.

K použití jsou vhodné pevné, bavlněné příze, jako Camilla nebo Katy. Obě jsou téměř totožné. Dobře se s nimi pracuje, drží tvar, a protože jsou z mercerované bavlny, mají i jemný lesk. (Pokud byste si rádi přečetli něco navíc o merceraci, vševědoucí Wiki poradí.)








Zde je to zcela jednoznačné - slunečnice. Tedy jednoznačné pro mě, protože vím, co všechno nám rostlo. A slunečnici se tento květ blíží asi tak nejvíc. I když maminka teď tvrdí, že to slunečnice není. že je to prostě fantasy květinka. A crazy.

Na tento květ jsme použily i jemnější příze. Světle hnědý střed je z Amoru.








Povíjnice se nám postarala o překvapení - z rána byly její květy bonbónově růžové a v průběhu dne se změnily na oblohově modrou. Kolem plotu se nám vinul i tradiční hrachor a nově i fazole. 

I v ručních pracích tvoří dominantní květy, drobnější rostliny a popínavé rostliny sympatickou kompozici. Stačilo by květinky a lístky našít na jednoduchý polštář nebo tašku, že? Aspoň myslím. ;-) 

Ke štěstí někdy stačí málo.

A jakým způsobem zpracováváte zbytky vy? Máte pro nás nějaké tipy? ;-)



-Linda-




Komentáře

Oblíbené příspěvky