Pro spokojeného plyšáčka





Spokojený "plyšáček" - to je přece sen každého správného majitele. Někteří lidé se proto soustředí na výběr toho nejlepšího krmiva, jiní dbají na pravidelné a dlouhé procházky a jiní se snaží svým miláčkům postarat o co nejvíc her a zábavy.

Pak je zde ovšem ještě jedna skupina lidí a lidiček, kteří si své návyky v péči o vlastního "plyšáka" teprve budují. V tomto je jim velkou pomocí plyšáček bez " ". Ano, ano. Protože tak, jak sdílíme své nejhlubší pocity s mazlíky jaksi samohýbacími, tak je tomu stejně i v případě mazlíku statických, kteří nám dělají společnost od útlého dětství, a tak nám hluboko do mysli ukotvují rovnici "zvíře = důvěrný přítel".

I když se to může zdát trochu hloupoučké (hlavně z pohledu dospělých, kteří zapomněli, že i oni byli dětmi), i takový neživý přítel občas potřebuje ovázat tlapičku, napít se kakaa, nebo dojíst za někoho oběd. A pročpak rovnou plyšáčkovi neudělat pelíšek?

Maminka, kdo jiný, viděla na Internetu přepravku pro panenky. Moc se jí ten nápad líbil, tak ho zkusila. Ovšem v takovém rozměru, že by se do ní moderní panenky, jaké mají neteře, nevešly. Natož klasické panenky, s jakými jsme vyrůstali my. Ale co teď? A tak jsme otevřely skříň a vytáhly plyšáky. 








Zde na obrázku vidíte větší přepravku. Usadila se v ní Íhanka, zebřička, která dělá "íha" jako oslík. Vidno, potrpí si na parádu. Proto je zahrnuta i patřičným komfortem. Má hračky, teplou deku s bambulkami, lahvičku s mlíčkem i se svačinkou. A popruh od stěny ke stěně zaručuje, že během přepravy malý neposeda nevypadne.  








Zde vidíte přepravku prostou její osádky - teplá deka s ozdobou, zavěšený dudlík a nadýchaný polštářek.








Opět polštářek a dečka. Polštářek je zdobený háčkovanou květinkou, mašličkou za stuhy a filcovým srdíčkem. Dečka má navíc i knoflík a bambulky a odepínací hračku. Heč!








Přepravka má mnoho příjemných překvapení - tři kapsy. První kapsičku najdete na vnitřní straně. Je opatřena gumičkou, takže do ní spolehlivě schováte drobnosti (bonbón nebo čtvereček čokolády) a zároveň je snadno vyjmete z úkrytu.








Pokud se chystáte na delší cestu, můžete do kapsičky dát i lahvičku s mlékem. Musíte se ovšem připravit na to, že jestli ji Váš plyšáček uvidí, bude mít žízeň pořád. Ještě, že je bezedná...








Zde je další kapsička, tentokrát na zip.








I do ní se vejde lahvička s mlékem, v případě, že chcete, aby plyšáček spokojeně usnul a byl chvíli v klidu.








Poslední, třetí kapsička je umístěna ve předu. Do ní si můžete schovat pár drobásků na zmrzlinu. Anebo vybavení, které plyšáček nutně potřebuje ihned po probuzení - lahvičku s mlékem.








Kapsička se zavírá na druk. Při otevírání kapsičky se ovšem nelekněte - vykoukne na vás další kočka.








Přepravka je dostatečně velká, aby se do ní vešlo i více plyšáků vedle sebe, například dva.








Toto je první přepravka, kterou maminka udělala. Je docela malinká, tak akorát na jednoho plyšáka. Nemá kapsičky, ale o to víc se hodí k malým princeznám. Je růžová, s oslíkem a polštářek i duchna jsou ze saténu a lemované krajkou.








Do přepravky se taky vejde fleecová deka s kamarádem - s panem králíkem. Králík je z medvídku (chlupatý fleec, ne že maminka je Medvědová). Je trochu naplněn dutým vláknem, aby byl plastický. Ale pozor na zuby - občas kouše.








A zde již můžete vidět spokojenou Íhanku v jejím království. 

Samozřejmě, to, co plyšák skutečně potřebuje ke štěstí, je především pozornost. Na druhou stranu, proč by plyšová zvířátka nemohla mít to, co panenky? ;-)


-Linda-



Komentáře

Oblíbené příspěvky