Pro Růženku...



Tuto  kabelečku jsme ušily ze zbytků látek, v tónech růžové.  Jemnost vévodícího prvku (princezny) jsme  doplnily a podtrhly bílým puntíkem na růžovém podkladu., který dodává křehkost a roztomilost. Vrchní vrstva látky je spojena s výstuží pomoci diagonálního prošití, které výrobku dodává jiskru modernosti. 






Ale po koho jsme ji vyráběly? Nezdá se Vám, že je jako stvořená pro mladou představitelku monarchie? Tato však nebydlí na zámku, ale doma v bytě nebo domku.  Představte si její  království  - dětský pokojíček. Z poliček, postele, možná i šatní skříně vykukují její poddaní - plyšáci a panenky. 






Za oknem jsou k vidění královské zahrady  -  právě v nich dnes ráno utrhli tuto květinu s knoflíkem. Vidíte, jak se na ni ještě leskne rosa?






Co myslíte, na co se taková kabelka použít? Na přenášení státnických dokumentů (omalovánek)? Na nákup strategicky významných surovin (tatranka)? Ať je to jak chce, každá zodpovědná vládkyně jist přijde na mnoho využití. A kdyby jí bylo chladno, může se obléct do růžového svetříku, který je zdoben, jak jistě vidíte, královským znakem. 






Když princezna večer ukládá plyšáčky a panenky spát, rozvěsí po "obloze" hvězdičky, aby poddaní věděli, že je večer. Ráno hvězdy posbírá a uloží do královského vaku, který zde vidíte v jeho plné kráse. Je zdobený háčkovanou korunkou a růžovými bambulkami :-)


- Nela -


Komentáře

Oblíbené příspěvky