Sovy v červeném záření


Dnes bychom Vám rády představily naši nejnovější háčkovanou deku vytvořenou pro jednu malou dámu, aby ji hřála v kočárku, až příště pojede na výlet. Jak je u nás častým jevem, deka je zdobena několika sovičkami a mnoha barevnými proužky. Tentokrát je deka tak trochu inovována - proužky jsou orientovány vertikálně a soví křidélka jsou pletená a zdobená výšivkou.





Protože deka je určena do kočárku neonově červené barvy, tak musela taky správně zářit. Popravdě řečeno to byl docela kumšt. Strašně dlouho jsme totiž nemohly najít tu správnou vlnu. Buďto dostatečně nezářily, nebo měly nevhodnou tloušťku. Nakonec nám ruka padla na Batole. Sice trochu tenčí, ale naštěstí tak tenké, že z něj bylo možné háčkovat dvojmo.





Sovičky jsou částečně háčkované a částečné pletené, jak už bylo zmíněno. Některá křidélka jsem vyšila řetízkovým stehem. Na první pohled to vypadá, jako kdyby vyšívané části byly vyplétané.





Většina soviček poletuje kolem kytiček. I stonek maminka tentokrát nenašívala, ale jednoduše řetízek provlékla mezi sloupky deky. A na lístky maminka použila háčkovaná srdíčka.






Jak vidíte, dvě sovičky šibalsky pomrkávají a jedna ze soviček spinká.Ano, pro soví kreativitu máme slabost ;-)





Sovičky mají ve skutečnosti mnohem živější barvu, jenom nám ji fotoaparát nechtěl vzít. I ta oranžová je totiž neonová. Většinou ale tento efekt způsobují růžové a fialové barvy, hlavně ty fialové. Máte podobný problém?






Tak teď mám veledůležitý dotaz - LÍBÍ SE VÁM PLETENÁ KŘIDÉLKA? CHTĚLI BYSTE NÁVOD? Rádi jej přidáme jako nový příspěvek na požádání, tak jako jsme to udělaly s návodem na puff-puff kytičky. A co pro to musíte udělat? NAPSAT SI O NĚJ DO KOMENTÁŘE POD ČLÁNEK NEBO NA NAŠÍ FACEBOOKOVÉ STRÁNCE, případně můžete využít kontaktního formuláře vpravo.

Jsme rádi, že k nám chodíte na návštěvu, a těšíme se, až vám budeme moci naservírovat další čtení ;-).




-Nela a Linda-

Komentáře

Oblíbené příspěvky