Domácí zvířátka - naši křečci



Kupte si křečka a naučíte se respektovat práva a pocity druhých. Zjistíte, jestli jste schopni získat přátelství. Křečky jsme nenutili, aby za námi chodili, prostě jsme jim položili ruku do pilin a čekali, co udělají. Tiše jsme se dívali škvírečkou do jejich domečků, jestli ještě spí, nebo už budou vstávat. Zjišťovali jsme, co jim chutná a co ne.


Křečci dokazují, že každé zvíře má svou povahu, že svým chováním opravdu něco říkají a že se s nimi často dá domluvit. To zjistí až ten, kdo s nimi tráví více času a pozoruje je. Vůbec to nejsou jenom ranečky chloupků a bobečků na čtyřech nožičkách. Jsou to osobnosti. A procházejí vývojem. Někteří jsou poddajní hned, ale jiní jsou nejdřív umínění a kousaví a teprve věkem se zjemní a na stáří jsou to oddaní mazlíci. Někteří jsou aktivní, jiní líní, ani by nožkou nepohnuli.


Kupte si křečka a zjistíte, jakých bizarností jste schopní. Například naše maminka, která svého času hůře spala, si ráda zpestřila dlouhé noci společenskou návštěvou křečka Toničky. Když jí šla do kuchyně pro něco dobrého, dala micku na pohlídání naší Lindě, nebraje vůbec ohled na to, že byla hluboká noc a že Linda vteřinu před tím ještě tvrdě spala a najednou měla chytat bujarou křečici.




Kupte si křečka a budete vědět, jací jste. Při ochočování tvrdohlavých křečků, kterým říkám ozubená kolečka, jsem zjistila, že jsem slaboch. Linda ukázala, že je hrdina a všechny tyhle nezdoby si nakonec získala na svou stranu. 

Pokračování příště:-)

- Nela -



Komentáře

  1. Trzeba poświęcić chomikowi cztery lata .dać na podwórze.zeby znajomi pomogli dać jesc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář :-). Ano, ano, zkoušela jsem dát křečíky do trávy, ale báli se, takže jsem je měla vzápětí na rameni. Ale jinak to u nás funguje opačně - jsme to my, kdo dává občas piškot psu od sousedů. :-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky