Variace na jahodové téma




Rajské ovoce. Nedávno jsem toto vyjádření slyšela ve spojitosti s jahodami. A když se nad tím zamyslím, chuť jahod opravdu dělá den šťavnatějším a léto skvělejším. Tak proč se jahodami neobklopit, že? Kromě toho, že  nám jahody visí na zdi v podobě girlandy, najdete u nás i jahůdky menší.




Například tyto jahůdky jsou ušité. Puntíky vypadají jako semínka opravdových jahod. Jde v podstatě o kornout, který je vycpán vatelínem a dutým vláknem. Můžete použít i zbytky látek nebo odstřižky přízí. Pak nahoře kornout nastehujete a stáhnete. Samozřejmě okraje látky směřují dovnitř jahody. Znovu prošijeme (v rukou) horní část jahody, tentokrát ale už jahodu úplně uzavřeme, aby nebylo ani stopy po otvoru. Nakonec skryjeme stehy listy nebo květy. Ty mohou být ušité, uháčkované nebo i vystřižené z filcu.




Další jahůdky jsou háčkované z "peciček". A když porovnáte s předchozím obrázkem, jsou ozdobené stejnými háčkovanými kvítky. Ano, ano, uháčkovat ze zbytečků přízí květinky a lístky do zásoby, pro strýčka příhodu, není nikdy na škodu. Máme je dvou velkých sklenicích na bonbony a vypadá to vážně sladce. 




A tady jsou ty nejmenší jahůdky pro ty nejmenší bříška. Co takhle je v létě nosit jako náušnice? Nebo v zimě, až se vám bude stýskat po létě?




Na těchto dvou fotkách se představuje hotová jahodová mánie. Jahody různých velikostí v jahodovém servisu. Přidáte se?




Tady jsou jahody nachystané pro myšky, které v noci u nás rejdí. Asi to budou ty samé, o kterých mi maminka vyprávěla, když jsem byla malá a nemohla jsem v noci spát. Barevné myšky, které mají domečky ve zdi. 




Ta



                                                                       -Linda-

Komentáře

Oblíbené příspěvky