Co se děje pod hladinou...



V jednom z předchozích příspěvků jsem se zmínila o sovičce na rybách, jakožto hlavním motivu aplikace na háčkované dece. Při tom, jak je maminka produktivní, není divu, že je tato deka téměř hotová. Vlastně, už jen schází dokončit pár drobností. Už teď vám ale řeknu jednu věc. Sovička nemá ani tušení, kam se to vlastně vydala na víkendový odpočinek...




Jen co se sovička posadí na břeh, začnou se k ní stahovat hejna barevných rybek. Ještě se totiž nestalo, aby v blízkosti jejich domovů někdo dělal takové podivné věci, jako sedět dlouhé hodiny na břehu a házet do vody špagátek, který ne a ne odplout pryč.




 Hluboko pod vodou si ve vysoké trávě hrají hvězdice. Takové poskakování, šplhání a prolézání mezi stébly je baví rozhodně víc, než okukování cizinců. Rybímu počínání se jenom zlehka smějí a říkají si, že stejně jim to rybky všechno řeknou, tak nač by někam plavaly.




Ovšem jsou zde i rybky, které působí velmi uvážlivě a sečtěle. Ty hned hvězdice napomínají, aby se uklidnily a neházely všechny ryby do jednoho pytle plného zvědavců. Jedná se samozřejmě o mořské koníky, kteří, když se uchytí kousku trávy nebo korálu, míní na stejném místě zůstat ještě přinejmenším jeden týden, na rozdíl od hejna rybek . To byla samozřejmě nadsázka, koníci nejsou ani trochu líní. 


Tak ale teď už k samotné tvorbě. Kdo četl předchozí příspěvky, bude mít zcela jasno v tom, z čeho jsme opět vyráběly - ze zbytků. I když na koníky je zapotřebí více materiálu. Použily jsme příze jako Camilla, Amor nebo Edita. Tráva by měla být plnější, takže tu jsme háčkovaly z akrylových přízí (Elian Klasik). Očka rybek a hvězdic jsou udělané francouzským uzlíkem. Ale ty skleněné kamínky na deku lepit nebudeme. :-)

A jde se zase do práce ;-)
                                                                        -Linda-

Komentáře

Oblíbené příspěvky